Ads 468x60px

6 Haziran 2012 Çarşamba

Tribal dövme modelleri ve anlamı

Yüzyıllar boyunca, dövmeler grup, aile içinde üyelik sembolize, ama birkaç yıl için, dövmeler daha popüler hale gelmiştir. Pek çok kişi dünya çapında fazla otuz milyon insan kendini yaralama bu tür ibraz neden onları dekoratif amaçlı, bu yüzden anlamak zorundayız sadece olması mümkündür. Bir dövme bugün seçim sahibinin ruh hakkında bir şeyler söyleyebilir, bazıları bir dövme ruhu için grafiti olduğuna inanıyoruz ... Biz dövme önemi ve rolü hakkında pek çok şaşırtıcı öyküler bulacaksınız: çok sayıda denizci bir dövme denizde boğulma ihtimaline karşı bir tılsım olduğuna inanıyoruz. Kızılderili dövmeler savaşta onları korumalı inanılır ve bazı Birmanya insanların kalp üzerinde bir dövme mermi durdurabilir ki bugün bile düşünüyorum.





Kabile dövmeler tarihinin gerçek bir çiçek dürbünü, dövmeler popüler Dünya'nın her yerinde özel ve pek çok kez şaşırtıcı geçmişi, önemi, gelenek ve gerçekleştirilmesi tekniği vardır. Ama hemen hemen her yerde, dövmeler birkaç yüz yıl önce ortaya çıktı.

Kelime dövme kökenli yeri, aşiret dövme Tahiti olduğu bin yıl için mükemmellik ulaşıldı. İşte dövme uygulamaları en acı vardır, ama sanatsal çaba yüksek seviyesine ulaşmıştır. Samoa sakinleri hala geleneksel vücut takımdan ayrıntılı geometrik tasarım Tanrı nitelikleri saygı göstermek için yol olduğuna inanıyoruz, diğerleri için erkekliğe geçiş ritüeli olduğunu.


Eski Maori savaşçıları her savaş öncesi kömür ile yüzlerini boya dövmeler kendi geleneği başladı. Sonra o "moko" olarak nitelendirdiği tasarım kalıcı yapmaya başladı. "Moko" olmayan bir adam "papatea" (düz yüz) idi ve bir serseri olarak kabul edildi ki bunu dedi.

Celtic dövmeler en çekici tasarım seçenekleri biridir. Tasarım İrlanda, İskoçya ve İngiltere'den antik sanat geliyor. Onlar Celtic tarih kadar eskidir. Dövmeler rütbe veya kastı gösteren, bazıları beşinci yüzyılda boyalı resimler savaşçılar tüm vücut üzerinde dövmeler olan temsil etmektedir. Daha sonra onlar sadece doğurganlık için dekorasyon ya da temyiz de dindarlığı sembolleri idi.

Celtic dövmeler gerçek şeyler çoğaltmıyorsanız, bir döngüsünü tamamlamak için iç içe kıvrımlı hatları yapılmıştır. Hemen hemen bütün Kelt dövme tasarımları karmaşıktır, ona ne sonu ne de başlangıcı vardır. Birçok karmaşık desenler da var ... Celtic hayvan tasarımları sonsuz, ama bazı kablolar ayak, baş, kuyruk veya feshetmek var. Birçok tasarım zoomorfik öğeleri veya spiraller sunuyoruz.





Japon mafya - Dövmeler de büyük ölçüde Yazuka bir işareti olarak kabul edilir. Tam bir vücut dövme yapılması yıllar sürer ve maliyeti yaklaşık $ 50.000 olabilir; dövme karmaşık renkli tasarımı efsanevi güç ve sadece bazı özel ustaların sanat gibi mucizevi bir iş başarabilirsiniz var gibi görünüyor.

Çin'de dövmeler 2500 yıllık tasarımları ile yapılır, ve fantastik hayvanlar çeşitli temsil: balık, geyik, zulmetmek. Kişisel koruma ve asil amblemleri gibi Orada yapılır. Kendi omurga aşağı Sibirya kabilesi hala mürekkep semboller sırt ağrısı tedavisi için.

Rusya'da, dövme geleneği çok eski değildir: onlar mahkumların 'gizli dil idi. Stalin'in gulags, dövme bir protesto biçimi vardı; günümüzde sadece süslü bir aksesuardır.

Borneo dövmeler zarar ve hastalık savuşturmak bir ulaşmak için egzotik ve sert bir yerdir. Koruma gibi dövmeler "karanlığın kalbi" bazı güvenilirliğini kazanır.

Hawaii Norman Keith gibi, bazı ünlü dövmeci için ev sahipliği yapmaktadır. O, "modern dövme devrimin büyük bir güç vermek için." İyi bilinir O daha çok Japon tarzı, birleşik, özel tasarım doğru Amerikan dövme hareket başladı. Ayrıca sanatsal saygınlığı artan ışığa yeraltı onları getirerek, tattooists durumu değiştirdi.

Lawrence Island Asya Eskimo kabilesi, kesinlikle, bu gezegendeki son en otantik dövmeler 100 geçmişte yaşadığı ve sahip olabilir.
Hatta görüntüleri resimleri anlatılan aile öyküsü vardır Queen Charlotte Adaları, içinde muhteşem kabile dövmeler bulabilirsiniz. Ellerde Hayvanlar 'tasarımları aile ismi anons ediyoruz.

Mackenzie Delta yanaklarda veya omuzlarında küçük haçlar alınan balinaların bir çetelesini tutuyor. Netsilik kadın Afterworld başvurmadan kazanmak için dövme vardı.

Kuzey Kalinga yılında (Filipinler) kabilesi bölgenin en süslü insanlar, onların vücut sanatı bir kez daha yeniden dirilen.





Şimdi ABD'de aşiret dövme geleneği görelim. 18. yüzyıldan beri, tüccar gemiciler Güney Denizlerde sefer dönen aşiret cilt sanatı satın aldı. İngiliz aristokrasisinin üyeleri geleneksel olarak denize aldı ve (gizlice gizli) dövmeler ile iade Çünkü bazı batılı dövmeci iskele yakınında bir atölye kurdu. Dövmeler üst sınıflar için exotica olur. Daha sonra liman kenti dövmeci mürekkep suçlular, fiefs ve fahişelerden başladı ve dövme lowlifes bir işareti oldu. Bu dövme yeraltı kaldı yüz binlerce yıl için neden yoludur. Dövmeci bir kanun kaçağı olarak kabul edildi ve dövme sayısız korkularından doğan zulüm ve yasaklar tarafından hapsedildi.

Şimdi dövmeler saniyede 125 azabı yeteneğine sahip modern ve güvenli cihazlar kullanılarak yapılır. Tasarımlar en muhteşem reklam araçlarını kullanarak dünya çapında sunulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder